Het woningaanbod van De Kleine Hortus in Groningen

De knusse woonbuurt De Kleine Hortus in Groningen krijgt veertien nieuwe rij- en hoekwoningen met het Fijn Wonen-label.

Comfortabel, compleet en ruim wonen

De ruime rij- en hoekwoningen, van 118 tot 122 vierkante meter groot, tellen twee woonlagen plus een zolderverdieping met kap. Beide woningen kun je op de begane grond aan de achterzijde optioneel verlengen met 1,2 meter of zelfs 2,4 meter. Iedere woning heeft een royale woonkamer en open keuken op de begane grond. Dankzij de hoge gootlijn is er op de eerste verdieping ruimte voor drie volwaardige slaapkamers en een royale badkamer. De zolder is bereikbaar via een vaste trap en volledig met witte dakplaten afgewerkt. Ook zijn de aansluitingen voor de wasmachine al aangebracht.

Prijzen vanaf € 262.000,- v.o.n.

Gebruiksklare badkamer

De badkamer is gebruiksklaar, van alle gemakken voorzien en bovendien zeer comfortabel voor de bewoner. Doordat de badkamerwanden zijn voorzien van glazen panelen is deze gemakkelijk schoon te houden. Met de aanvullende opties, zoals een ligbad, douchewand of spotjes, kun je de badkamer verder afstemmen op jouw persoonlijke voorkeuren. Bovendien kun je kiezen uit verschillende accentwanden.

Verschillende gevels

Een aantal woningen beschikt over een zogenaamde tuit- of topgevel. Een tuitgevel is een strakke puntgevel die eindigt in een smalle, rechthoekige hals. Een topgevel eindigt in een scherpe punt. Deze woningen hebben een oppervlak van 122 vierkante meter. Daarnaast beschikken deze woningen over een extra kozijn op zolder, waardoor er meer licht en ruimte is. Extra dakramen behoren ook tot de mogelijkheden. De woningen zonder een tuit- of topgevel hebben een gebruiksoppervlak van 118 vierkante meter.

Voor zonliefhebbers

Ben je een zonliefhebber? Kies dan voor één van de woningen met een tuin op het zuidwesten. Deze woningen bieden bovendien vrij uitzicht over de groene strook naast de woonbuurt. Ben je een vroege vogel en geniet je liever van de ochtendzon? Kies dan één van de woningen met een tuin op het noordoosten.

Duurzaam wonen

Alle nieuwe rij- en hoekwoningen van De Kleine Hortus krijgen het Fijn Wonen-label. Hiermee profiteer je van lage ener­gie- en on­der­houds­kos­ten, dank­zij duurzame bouwkeuzes.

Fijn Wonen betekent dat je nieuwe huis standaard all-electric (gasloos) en energiezuinig is. Elke woning is uitgerust met vloerverwarming in combinatie met zonnepanelen en een luchtwaterwarmtepomp. Wanneer je dat wilt, kun je de woning energieneutraal (nul-op-de-meter) laten maken. Jouw woning verbruikt dan net zoveel energie als er wordt opgewekt. Dit zorgt voor een grote besparing op de kosten voor energie.