Wonen in Groningen

Het duurzame nieuwbouwproject van Groningen

Wonen in De Kleine Hortus betekent ruim, rustig en groen wonen, met alle voorzieningen binnen handbereik. Gelegen in Ulgersmaborg, ten noordoosten van de stad Groningen, vormt het de ideale uitvalsbasis. Je vindt De Kleine Hortus in Ulgersmaborg, aan het eind van de Korreweg, tussen de Pop Dijkemaweg en de Melisseweg.

Luchtfoto met situatie van De Kleine Hortus

Sport en ontspanning

Sport en ontspanning vind je volop in de omgeving van De Kleine Hortus. Vanuit je huis wandel je zo het park of de sportschool in. Ook is er een kinderboerderij vlakbij. Daarnaast biedt de naastgelegen wijk Kardinge vele sport- en recreatiemogelijkheden. Hier kun je onder meer wandelen, karten, bowlen, zwemmen, tennissen, squashen, schaatsen, golfen, maar ook freeriden, skaten, snowboarden en (water)skiën. Of beklim jij liever de hoogste klimtoren van Nederland?

Scholen en kinderopvang in de buurt

In de buurt van De Kleine Hortus zijn meerdere scholen en kinderopvangcentra te vinden. Er zijn drie basisscholen in de omgeving, namelijk Kar­re­pad Open­ba­re Dal­ton ba­sis­school, Oos­ter­hoog­e­brug­school en de Siebe Jan Bou­ma­school. Ze liggen allen op zo’n 6 minuten fietsen van je nieuwe huis. Ook buitenschoolse opvang en kinderopvangcentra bevinden zich op fietsafstand. Hetzelfde geldt voor de middelbare scholen in de omgeving. Neem het H.N. Werkman College. Dat ligt direct om de hoek.

Goede bereikbaarheid

In De Kleine Hortus heb je allerlei voorzieningen binnen handbereik. De Albert Heijn bereik je in 5 fietsminuten. Daar vind je ook een drogist, apotheek en schoonheidsspecialist. Bovendien fiets je in 15 minuten naar De Grote Markt.

Door de gunstige ligging van nieuwbouwwijk De Kleine Hortus rijd je snel de ring van Groningen op. Van hieruit zit je zo op de weg naar Eemshaven (25 min), Delfzijl (30 min) en Assen (30 min). Liever met het openbaar vervoer? In 3 minuten fiets je naar Transferium Kardinge, waar verschillende bussen vertrekken naar stad en ommeland.

Interesse?

De inschrijfperiode voor De Kleine Hortus is nu geëindigd. Wil je alsnog in aanmerking komen? Maak dan een online woondossier aan, dan kom je op de reservelijst.