Verhuisdag!

De nieuwe bewoners van De Kleine Hortus kunnen nog even wachten met het inpakken van de dozen, maar de bomen hebben alvast ruim baan gemaakt voor de nieuwe woningen van fase 2.

Drie plantanen zijn dinsdag 16 april door de projectontwikkelaar Van Wijnen 150 meter verplaatst. Dit heeft nogal wat voeten in de aarde: de bomen moeten eerst zorgvuldig worden uitgegraven waarbij de wortels niet beschadigd mogen worden. Vervolgens wordt de boom met een hijskraan op een platte aanhanger gezet en naar z’n nieuwe stek gebracht. Daar wordt opnieuw de hijskraan ingezet om de boom op z’n nieuwe thuisbasis te planten.

Het is nog even afwachten of de bomen zich hier op hun plek voelen, maar de eerste resultaten zien er alvast veelbelovend uit. Door de bomen te verplaatsen en niet te kappen, blijft het groene karakter van De Kleine Hortus behouden.

De voorbereiding begon al ’s ochtends vroeg. Rond 09.00 uur kon de eerste boom verhuizen en dat zag er indrukwekkend uit:

Deel pagina