De Kleine Hortus springt in op woningbehoefte Groningen

Een woning in Groningen vind je niet zomaar. Dat blijkt uit de laatste cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs. Nergens in Nederland is de woningmarkt zo krap als in Groningen-stad. Nieuwbouwbuurt De Kleine Hortus komt als geroepen. Inmiddels is al 70 procent van de woningen toegewezen.

Het succes van De Kleine Hortus bleek al bij de start verkoop op dinsdag 26 juni. Die dag verzamelden vele geïnteresseerden zich in het Noorderpoortgebouw aan de Melisseweg. Op deze locatie wordt ook De Kleine Hortus gebouwd. De groene woonbuurt telt straks 16 twee-onder-een-kapwoningen, 14 hoekwoningen en 23 tussenwoningen.

Geslaagde start verkoop
Tijdens de drukbezochte start verkoop maakten bezoekers een virtual-reality-tour door hun toekomstige woonwijk. Makelaars van Pandomo en Boekholt beantwoordden alle vragen. Ontwikkelaar Van Wijnen deelde brochures, prijslijsten en inschrijfformulieren uit. ‘De inschrijfformulieren waren zo op,’ vertelt projectcoördinator Piet van Slochteren. ‘Daardoor vermoedden we al een grote belangstelling voor De Kleine Hortus.’

Klaar voor de bouw
Die grote belangstelling bleek snel. In een mum van tijd was 70 procent van de woningen verzegd. Zodra 70 procent verkocht is, start Van Wijnen met bouwen. ‘In het voorjaar van 2019,’ verwacht Piet van Slochteren. ‘Maar, om te kunnen bouwen, moeten we eerst slopen. Het Noorderpoortgebouw gaat dit najaar tegen de vlakte.’ Daar komt De Kleine Hortus voor terug.

Wonen met toekomstperspectief
De 53 nieuwbouwwoningen van De Kleine Hortus worden met oog op de toekomst gebouwd: gasloos en aardbevingsbestendig. Bestaand groen wordt zo veel mogelijk behouden en waar nodig bijgeplant. De prijzen van deze groene woningen variëren van 252.000 euro (drie slaapkamers) tot 373.000 euro (vijf slaapkamers). Er zijn nog enkele woningen beschikbaar.

Deel pagina