Nieuwbouwproject De Kleine Hortus

Het duurzame nieuwbouwproject van Groningen

Wil jij groen wonen in Groningen? Maar dan ook nog een beetje duurzaam en gemoedelijk? Dan is De Kleine Hortus je op het lijf geschreven. Dit is een duurzaam nieuwbouwproject ten noordoosten van de stad Groningen. Hier komen verschillende woningen: van huur tot koop. Je kunt kiezen uit rijtjeshuizen, hoekhuizen en twee-onder-een-kapwoningen. Je vindt deze knusse woonbuurt in Ulgersmaborg, aan het eind van de Korreweg, tussen de Pop Dijkemaweg en de Melisseweg. Alle woningen in De Kleine Hortus worden gasloos en aardbevingsbestendig gebouwd. Aan wooncomfort is natuurlijk ook gedacht: op de begane grond en de eerste verdieping ligt vloerverwarming. Daarnaast zijn alle woningen voorzien van balansventilatie met warmteterugwinning: de uitgaande warme lucht verwarmt de verse lucht die de woning binnenstroomt. Dat scheelt energie. Zo zit jij er warmpjes bij. Nu en in de toekomst.

Groen wonen in Groningen

De Klei­ne Hor­tus wordt een groe­ne, knus­se en be­slo­ten woon­wijk. Het Kervelpad vormt de groene rand van nieuwbouwwijk De Kleine Hortus. Ook krijgt de woonwijk een singel waarlangs 8 twee-onder-een-kapwoningen komen te staan. Daarnaast biedt de omgeving veel ruimte en groen. Zo wandel je in 6 minuten naar het na­bij­ge­le­gen park met kin­der­boer­de­rij De Beestenborg. Op de fiets ben je snel in Noord­dijk en na­tuur­ge­bied Kar­din­ge. Daar vind je vele sportfaciliteiten, maar ook de scoutingclub, golfbaan en het overdekte speelparadijs Ballorig. Geen zin om te fietsen? Op 120 meter van De Kleine Hortus liggen twee sportscholen: Fit for Free en Dijkman Sport.

Wil je alvast een digitale wandeling maken door de straten van de Kleine Hortus? Dat kan, bekijk hier de 3D-tour.

Scholen dichtbij

Er zijn drie basisscholen in de omgeving. Ze liggen alledrie op 6 minuten van je nieuwe huis. Ook buitenschoolse opvang en kinderopvangcentra bevinden zich op fietsafstand. Handige winkels zoals een Albert Heijn, Etos en apotheek vind je trouwens ook vlakbij. Houd je van vintage? Sla dan je slag bij Notabene of Stiefbeen en Zoon.

Zo op de ring

Door de gunstige ligging van nieuwbouwwijk De Kleine Hortus rijd jesnel de ring van Groningen op. Van hieruit zit je zo op de weg naar Eemshaven (25 min), Delfzijl (30 min) en Assen (30 min)

.

Centrum Groningen

Ook de Grote Markt is vlakbij: over het Damsterdiep of de Gerrit Krol-brug fiets je er in 15 minuten naartoe. Liever met het openbaar vervoer? In 3 minuten fiets je naar Transferium Kardinge, van waaruit verschillende bussen vertrekken naar stad en ommeland.

Wil jij meer weten over nieuwbouwproject De Kleine Hortus? Toon dan belangstelling voor de nieuwsbrief.